Resepi Kek Lapis Selipar Jepun Sederhana Spesial Asli Enak. Kek Selipar Jepun ni rupanya sejenis kek lapis dengan warna yang agak menarik. Sedap kek ni dah coba buat masa tahun baru cina memang sedap sampai lebaran kuda Aidil Fitri pun tetap lezat.
Gambar Kek Lapis Selipar Jepun |
Selipar Jepun disini bukanlah Japanese Slipper atau di Indonesia dikenal dengan dengan Sandal Jepit terbuat dari karet, mungkin karena kek ini berlapis-lapis seperti sandal atau selipar Jepun lembut dan empuk. Berikut kumpulan rahasia aneka kreasi dan variasi olahan resepi kek selipar Jepun kukus lebih lembut dan lebih mudah sajian sedap istimewa lebih gampang membuatnya daripada kek selipar Jepun panggang lengkap dengan cara bikin sendiri di rumah ala rumahan (Homemade) step by step anti gagal yang simple, mudah dan praktis untuk konsumsi sendiri maupun untuk jualan ide usaha bisnis aneka kek lapis.
RESEPI KEK LAPIS SELIPAR JEPUN KUKUS
Oleh : Khaira zedizz & Cyah
BAHAN :
- 10 biji telur
- 16 oz mentega
- 1 1/2 gelas tepung gandum atau tepung hong kong
- 1 gelas Horlick
- 1 gelas coffemate
- 1 tin kecik srikaya
- 1/2 tin susu pekat manis
- 1 gelas gula halus
- 1 sudu makan ovalette
- Pukul telur, gula, ovalette sampai kembang. dimangkuk berasingan pukul mentega, susu, srikaya sampai putih berkrim. selepas itu satukan adunan, kemudian masukkan Horlick, coffemate, tepung Dan kacau rata.
- Bahagikan kpda 4 warna kesukaan.
- Pastikan air pengukus dipanaskan dahulu, barulah kukus berlapis-lapis setiap adunan.
- Sajikan.
0 Comments
Posting Komentar