Resep Ayam Bakar Singgang Sumpu Khas Padang Sederhana Spesial Asli Enak. Ayam bakar singgang biasanya dibuat pakai ayam kampung. Namun Anda bisa menggantikannya dengan ayam negeri atau ayam broiler, ayam pejantan. Ayam bakar atau ayam panggang ini paling enak dimakan dengan nasi kuning ketan atau nasi ketan kuning rasanya sangat lezat.
Gambar Ayam Singgang Bakar Sumpu Padang |
Menurut situs Wikipedia. Singgang ayam merupokan salah satu kuliner khas dari Sumatera Barat. Walau indak saterkenal randang, namun singgang ayam punyo keunikan dan cita raso nan indak kalah nikmatnyo. Saroman umumnyo kuliner Sumatera Barat, singgang ayam punyo cito raso padeh dan kayo akan bumbu rempah.
Baca Juga :
Dalam proses mambueknyo, singgang ayam atau ayam singgang harus malalui 2 kali proses. nan patamo adolah proses parabuihan bumbu. Proses iko batujuan supayo singgang ayam punyo cito raso nan masuak hinggo ka dalam dagiang. Dalam proses iko, sadoalah bumbu bantuak santan, daun salam, daun limau, daun kunyik, garam, dll dimasuakan basamo jo potongan ayam. Bahan-bahan itu dirabuih basamoan hinggo bumbu mangental dan mangariang. Untuak proses nan kaduo adolah proses pamanggangan. Disiko ayam nan alah dirabuih samo bumbu-bumbunyo akan dibaka atau dipanggang di ateh baro api. Proses iko batujuan supayo aroma bumbu kalua dan manyatu manjadi kasaatuan raso nan nikmat.
Bahan-bahan nan digunokan untuak mambuek singgang ayam antaro lain, 800 ml santan, 2 lembar daun salam dan limau, 1 lembar daun kunyik, 2 buah asam kandih, 1 sdt garam, 5 buah bawang sirah dan putiah, 5 buah kemiri, 2 cm potongan langkueh, 2 cm potongan jahe, 1 ikua ayam nan dipotong-potong.
Caro untuk mambueknyo, partamo masuakan kasado bahan-bahan kacuali potongan ayam ka dalam pariuak jo api sadang sambia diaduak-aduak hinggo agak mangental. Lalu masuakan ayam, masak hinggo bumbu mangental dan maresap. Jiko alah mangental, angkek lalu sisihkan. Sasudah itu, baka ayam di ateh panggangan sampai bumbu maresap sambia dioles-oles jo siso bumbu nan ado. Angkek lalu hidangankan.
Sadangkan untuak proses panyajiannyo agak rumik dibandiangkan randang. Karano pado zaman dahulu di Sumatera Barat, singgang ayam hanyo disajikan jiko ado pesta atau acara gadang. Ikolah kanapo singgang ayam teraso istimewa. Zaman dulu urang Sumatera Barat biaso mamotong unggeh atau paliharoannyo jiko ado acaro gadang atau pesta. Namun kini, singgang ayam indak hanyo disajikan katiko ado acaro gadang atau pesta. Singgang ayam biaso disajikan untuak lauk makan dan dipajua balikan.
Bikin sajian olahan ayam yang spesial pakai resep Ayam Singgang Sumpu Bakar ala Minang, ala Thai, ala Kelantan, Malaysia ataupun ala Nagita Slavina boleh pilih. Olahan khas Sumatera Barat yang dimasak dalam bumbu spesial dan santan ini memang menjanjikan citarasa yang sangat lezat. Lama memasaknya dengan durasi 60 menit. Singgang Ayam bakar, sajian ayam kampung khas Padang Sumatera Barat dengan perpaduan berbagai bumbu nusantara yang kaya rempah-rempah. Cara Membuat Ayam Singgang Sumpu Bakar atau singgang ayam sumpu. Berikut kumpulan rahasia aneka kreasi dan variasi olahan resepi ayam bakar singgang khas Padang, Sumatera Barat (SUMBAR) ala Minangkabau sajian sedap istimewa lengkap dengan cara bikin sendiri di rumah ala rumahan (Homemade) step by step anti gagal yang simple, mudah dan praktis untuk konsumsi sendiri maupun untuk jualan ide usaha bisnis warung makan sederhana, warung nasi (WARNAS), rumah makan Padang, maupun restoran ala cafe resto cepat saji.
RESEP AYAM BAKAR SINGGANG
BAHAN :
- 1 ekor ayam, dipotong 4 bagian
- 4 lembar daun pisang untuk alas
- 6 lembar daun jeruk, dibuang tulang
- 1 lembar daun kunyit, diikat
- 2 batang serai, dimemarkan
- 2 buah asam kandis
- 500 ml santan dari 1/2 butir kelapa
- 2 sdt garam
- 1/4 sdt merica bubuk
- 2 sdm gula merah
BUMBU HALUS :
- 4 buah cabai merah besar
- 4 buah cabai merah keriting
- 4 buah cabai rawit merah
- 10 butir bawang merah
- 5 siung bawang putih
- 2 cm jahe
- 2 cm kunyit, dibakar
- 1 sdt ketumbar
CARA MEMASAK AYAM BAKAR SINGGANG :
- Alasi wajan dengan daun pisang. Letakkan ayam di atasnya.
- Tuang campuran santan, garam, merica bubuk, gula merah dan bumbu halus.
- Tambahkan daun jeruk, daun kunyit, serai, dan asam kandis. Nyalakan api kecil. Masak sampai matang dan santan meresap.
- Bakar ayam sampai harum.
- Sajikan untuk 4 porsi.
TIPS & TRICKS :
- Pakailah ayam yang masih muda dagingnya lembut dan empuk, sehingga dagingnya tidak alot atau keras. Setelah ayam Anda bersihkan, potong membujur di bagian punggung, dada biarkan utuh. Setelah itu ikat kembali dengan benang saat dimasak. Dengan cara ini Anda akan mendapatkan bentuk ayam yang menarik untuk disajikan. Jika Anda tak mempermasalahkan penampilan yang penting rasa, silahkan potong ayam menjadi 2 bagian sampai putus. Keuntungan cara ini adalah ayam lebih mudah dimasak. Tidak perlu perhatian ekstra.
0 Comments
Posting Komentar